Produse si accesorii de pescuit

Pentru a pescui, nu ai nevoie de ceva special, de vreun talent ascuns ori de cine stie ce aptitudine speciala. Ai nevoie in prealabil de doua lucruri fara de care pescuitul in sine nu ar fi posibil, acestea doua sunt enumerate dupa importanta lor, si anume o undita si rabdare. Restul sunt doar lucruri ce vin in plus pentru a usura munca si in acelasi timp pentru a o performa, aducand rezultate mai bune si astfel si o satisfactie mai mare in urma timpului petrecut pescuind.

Cei care nu au mers niciodata la pescuit nu cunosc toate lucrurile pe care un pescar le ia cu el cand merge sa pescuiasca. Probabil unii dintre cei ce nu pescuiesc isi imagineaza ca un simplu bat de care este legata o sfoara si prins un carlig la capataul sforii este suficient pentru a pescui, dar bineinteles nu este asa. Lucrurile din acest domeniu s-au schimbat radical de acum 2-3 mii de ani. Acum avem nevoie de undite de pescuit. Unditele pentru pescuit sunt intr-adevar gasite in magazine in mai multe tipuri. Undite simple, care in mare parte nu se diferentiaza de batul si sfoara mentionate mai devreme, decat prin faptul ca sunt in proportii mari realizate din metale usoare si fire foarte subtiri si rezistente. Unditele telescopice, care dupa cum spune si numele pot fi depozitate foarte usor, si se extind la o lungime impresioananta (ajung si la 4m, ori mai mult). Apoi vin lansetele, acele undite ce au un fir mult mai lung decat unditele normale, ce trece de-a lungul corpului metalic si ajunge pana aproape de capatul de unde pescarul tine instrumentul, si este dotata cu un mecanism pe care firul de infasoara, si astfel cu un mic bat ce roteste rulmentul pe care este infasurat firul se poate trage firul inapoi.

Lansetele sunt realizate in asa fel incat se poate pescui de pe mal la o distanta foarte mare de acesta, nefiind necesara o barca. SI lansetele pot fi telescopice in ziua de astazi, pescuitul fiind un sport, hobby sau profesie ce permite o stocare mult mai usoara a echipamentelor de care omul are nevoie. Cu toate acestea, rabdarea a ramas cea cu care fiecare pescar trebuie ,,sa vina de acasa", deoarece aceasta nu se vinde in vreun magazin de pescuit, si ce-i drept fara aceasta pescuitul poate fi foarte plictisitor. De altfel, primul peste prins va fi decisiv, incat va puteti da seama daca merita efortul sau nu, apoi ceilalti pot deveni chiar o obisnuinta.

Un intrument benefic la pescuit pe intervale orare mari sunt si accesoriile precum avertizoare de pescuit, acestea fiind niste intrumente electrice, care se activeaza atunci cand in carligul unei undite/lansete se agata un peste. Acestea se fixeaza la undita. Exista o varietate impresionanta de astfel de avertiozare, care in special sunt benefice pentru pescuitul de crap si de baracuda. Avertizoarele sunt deobicei destul de rezistente, desi depinde de producator. Unele pot tine ani, altele saptamani, depinde si de calitate bineinteles. Pe langa semnalul luminos pe care aceste avertizoare il emit atunci cand pestele se agata in carlig, unele au si semnal sonor. Volumul de la semnalul sonor este destul de puternic, deci si in cazul in care adormiti, pestele nu va avea nicio scapare datorita avertizorului de pescuit.