Ce reprezinta botezul

Dupa ce un copil se naste si este adus acasa de catre parintii sai - urmeaza unul dintre cele mai importante momente din viata pruncului si anume botezul chiar daca suntem axati de cele mai multe ori sa gasim, de exemplu, restaurante botez sector 4. Botezul nu reprezinta numai distractie sau petrecerea in sine, ci reprezinta practic sarbatoarea increstinarii celui mic, avand in vedere ca astfel, se spune ca micutul se spala de pacatul stramosesc si este primit in randul bisericii de catre Sfintii Parinti.

Chiar daca se pune mai mult accent pe petrecere in sine, se pare ca mai multe emotii se strang atunci cand copilasul este dus la biserica, emotii din partea parintilor cat si a nasilor. Pe de alta parte insa - organizarea petrecerii in sine - pare sa ocupe foarte mult timp ceea ce inseamna ca cel mai potrivit ar fi sa apelam la o firma de experti care sa rezolve toate cele necesare. Mama in nici un caz nu va avea timp sa caute restaurante Bucuresti, de pilda, deoarece ea trebuie sa se ocupe de prunc, iar acesta ii ia destul de mult timp, numai faptul ca trebuie sa il hraneasca de cel putin sapte ori pe zi, este un consum de energie si de timp, insa in niciun caz un timp pierdut. Un botez perfect insa se organizeaza cu multa rabdare si cu oamenii potriviti, fara prea multe capete care sa isi spuna ideile. Acolo unde sunt mai multe idei, sunt si mai multe contradictii, si cu siguranta sunt si mai multe dezastre in ceea ce priveste organizarea evenimentului.

Pentru biserica parintii ar trebui sa primeasca ajutor din partea nasilor, acestia fiind principalii responsabili pentru increstinarea bebelusului. Chiar daca parintii sunt cei care stabilesc data evenimentului, in traditia crestina se spune ca cei mici trebuie sa mearga la biserica numai cu nasii, insa ce parinti au inima sa isi lase pruncul singur intr-o zi atat de importanta?!