Cum sa alegem culorile pentru nunta

Cand incep pregatirile pentru nunta, unele lucruri sunt evidente. Fie ca este vorba despre invitatiile oferite oaspetilor sau tema principala a intregului eveniment, cele mai multe cupluri au deja o idee despre ceea ce isi doresc pentru nunta lor. De cele mai multe ori, in ceea ce priveste cromatica, unii nu stiu inca ce sa caute, in timp ce altii au gasit de mult combinatia perfecta de culori atat pentru pentru locatie cat si pentru invitatii nunta si buchetul de flori. Pentru cei care inca isi mai cauta nuanta perfecta de culoare pentru toate aceste lucruri, nu este cazul sa iti faci griji. Trebuie doar sa stii unde sa cauti si ce sa te inspire.

In primul rand, ar fi indicat sa iei in considerare aspectul principal - locatia. Aceasta este sursa esentiala de inspiratie pentru schema de culori in sine. De exemplu, daca alegi sa te casatoresti intr-un cadru aparte de tot ceea ce inseamna banal - cum ar fi stabilirea ceremoniei pe o plaja, intr-un decor romantic - ia in considerare utilizarea de culori vii, ca rosu tropical, verde padure sau fuchsia. Daca locatia ta nu este atat de “exotica”, ar trebui totusi sa iei in considerare si alte aspecte atunci cand planifici intregul eveniment. Daca iti celebrezi casatoria in incinta unui restaurant, culorile ar trebui sa fie principalul element dupa care sa te ghidezi. De exemplu, in cazul in care locatia de primire a invitatilor dispune de un covor rosu, poti sa iei in considerare alegerea unor nuante neutre pentru interior. Orice ai alege, decorul camerei ar trebui sa fie in concordanta cu restul culorilor pe care le alegi. Prin urmare, o pata de culoare rosie, intr-un ambient linistitor, este perfecta pentru a iesi din monotonie.

Sezonul de nunta este un alt aspect care iti poate indica culorile. Persoanele care isi sarbatoresc nunta in anotimpul de toamna au tendinta de a folosi culori precum visiniu, cafea, auriu sau portocaliu ars, in timp ce nuntile din timpul primaverii sunt mai predispuse nuantelor de roz, bleu, verde si galben deschis. Atentie insa la combinatiile realizate in contradictie cu vremea din timpul evenimentului. Acestea pot duce deseori la un esec matrimonial.

Odata ce ai stabilit culorile adecvate locatiei si a aranjamentelor florale, asigura-te ca vei alegea nuanta potrivita si pentru invitatiile de nunta. Indiferent daca vei alege variatii de fuchsia, struguri, afine sau roz, exista modele si culori potrivite pana si pentru cele mai pretentioase gusturi. Chiar si aici, consultantii in invitatii nunta ofera, de asemenea, modele si culori specifice sezonurilor de primavara/vara, toamna si iarna. Acum, va depinde doar de tine sa stabilesti culoarea vedeta a nuntii tale.