Ziua indragostitilor

Ziua indragostitilor e clar o sarbatoare comerciala. E preluata de la americani, si cum noi, am inceput sa sarbatorim toate chestiile amricanesti, de ce sa nu o sarbatorim si pe asta. Oriunde mergi de 14 februarie, vezi doar inimi, inimioare, floricele, I love you, si alte dulcegarii. Eu nu o sarbatoresc. Nu cred ca atunci cand iubesti un om, trebuie sa alegi o zi speciala, pentr a-i demonstra ca il sau o iubesti. Daca esti indragostit, ii arati asta in fiecare zi.

De Ziua indragostitilor, toata lumea face declaratii de dragoste, pe toate site-urile gasesti concursuri siropoase. Eu zic asa, daca tot sarbatorim Ziua Indragostitilor cu atata fast, oare de ce nu sarbatorim si Dragobetele? Nu de alta, dar asta chiar e sarbatoarea noastra nationala. Doar ca despre asta nimeni, nu zice nimic. O amintesc asa vag, si gata. 

De dragobete, nu se vand inimioare si nu se fac concursuri. E uitat, doar pentru ca e sarbatoare neaosa. Sau am putea sa facem o sarbatoare neutra adica undeva intre 14 si 24 februarie si sa o numim, ziua iubirii. Asa nu mai are legatura nici cu americanismul, nici cu a noastra.