Aranjamentele florale si utilizarile lor

Este firesc ca fiecare dintre noi sa-si doreasca sa anime o incapere sau un eveniment in cele mai originale moduri cu putinta. La fel de firesc e si faptul ca fiecare isi doreste ceva care sa socheze, care sa ramana intiparit in mintile celor din jur, ceva ce nu s-a mai intalnit pana in momentul respectiv. In general, exista niste elemente care ma indoiesc ca au dat gres vreodata ca elemente de decor, iar acestea sunt aranjamentele florale.

Nu exista nicio petrecere formala precum un botez sau o nunta care sa nu se foloseasca de aranjamente florale. Nu pentru ca sunt folosite de toata lumea, ci pentru ca florile dau un aer mai placut atmosferei, o invioreaza si binedispun lumea din jur. Exista nenumarate firme care se ocupa cu astfel de aranjamente, fiindca atunci cand ne referim la asta nu ne gandim la doua flori puse in coltul fiecarei mese, ci la o arta, arta de a crea forme si imagini cu ajutorul diferitor tipuri de flori.Pentru un botez, de exempu, exista atat de multe idei de care se poate beneficia.

Aranjamentele pot fi alese direct dintr-un portofoliu sau se pot face la cerere unele unice, dupa bunul plac al cumparatorului. Revenind, cu florile, daca sunt lasate pe maini potrivite, se pot crea lucruri uimitoare, cum ar fi, daca tot suntem la tema botezului, carucioare cu copii in ele, folosind flori de culori potrivite, iar totul sa fie realistic. Acesta era numai un element ce se poate pune la un botez, insa este mai mult un element de decor care se pune intr-un anumit loc. Se pot cere si aranjamente florale pentru fiecare masa in parte sau pentru scaune, unele mai mici care sa simbolizeze bucuria nasterii, cum ar fi un pantof de copil. Bineinteles, se pot folosi si aranjamente mari pentru mese, de exemplu, botoseii pot fi pusi in dreptul fiecarei farfurii, iar in centrul mesei sa se afiseze o barza care sa tina in cioc un copil. Pentru o nunta exista, la fel ca pentru un botez, idei nelimitate de ornamente florale.

Aceste aranjamente se pot aseza in diferite locuri, nu doar pe mesele oaspetilor sau la scaunele lor. In ultimul timp sunt intalnite des florile aranjate de-a lungul stalpilor, asta daca restaurantul beneficiaza de asta, sau modele florale asezate pe piedestale. Pe langa acestea mai apar si clasicele buchetele, care, in general, sunt oferite domnisoarelor de onoare pentru a le purta la mana, dar se pun si pe mese, la fiecare farfurie. Exista multe idei de aranjamente care se pot centra pe o masa, cum ar fi buchetele mari si coloarate, asortate cu incaperea sau rochia miresei. Prin colturi se pot pune carute mici din paie umplute cu flori, sau pasari facute din flori, cum am spus, exista un numar nelimitat de idei.

Buchetul miresei face si el, de asemenea, parte din categoria de aranjamente florale. Aici, ea poate cumpara unul la alegere sau personalizat, insa toata lumea doreste sa fie unica intr-un fel asa ca, in zilele noastre, se opteaza mai mult pentru varianta personalizata. Aranjamentele florale sunt uimitoare si se pot folosi la orice fel de ocazie, ba chiar si in propria locuinta.