Cand se inlocuiesc anvelopele auto

Poate fi dificil pentru un sofer sa stie cand se inlocuiesc penurile, mai ales daca nu este sigur ce factori determina achizitionarea unui set nou de anvelope Dacia.

Testele din atelierele auto raman inca un indicator util pentru uzura cauciucurilor, dar exista si alti factori care ar trebui sa se ia in considerare, incluzand urmatoarele:

Vechimea - este posibil ca anvelopele sa aiba un kilometraj scazut, dar varsta poate cu usurinta sa schimbe totul. Deteriorarea cauciucurilor in timp si anvelopele mai vechi sunt mult mai susceptibile la aparitia problemelor decat cele noi. Anvelopele care au fost pe masina timp de mai mult de cinci ani ar trebui inlocuite, indiferent de starea vizuala.

Uzura - pneurile care sunt montate timp indelungat pe autoturism sunt utilizate cu regularitate. Cel din portbagaj sau roata de rezerva de pe spatele caroseriei, de multe ori, sunt doar de forma acolo. In cazul in care roata de rezerva nu poate fi refolosita, trebuie tinut cont de faptul ca aceasta ar putea fi practic inutila, mai ales in cazul in care s-a invechit.

Temperatura - daca sunteti intr-un sezon mai fierbinte, anvelopele se deterioreaza mai repede din cauza caldurii. Temperatura ridicata accelereaza uzura pneurilor si poate duce la probleme pe termen lung. Pastrati factorul caldura in minte atunci cand faceti cumparaturi pentru pneuri noi de la http://www.anvelopex.ro/

Testul banului - acesta este de mult timp folosit ca un indicator pentru uzura pneurilor si este ceva ce se poate utiliza pentru a determina gradul de siguranta. Prindeti un banut de margini si impingeti moneda intre benzile de rulare. In cazul in care partea de sus a capului este acoperita, atunci anvelopele masinii sunt inca bune. In situatia in care marginea superioara a monedei este expusa, este nevoie sa se apeleze un retailer de specialitate.