Samponul natural vs. samponul obisnuit. Ce sa alegem si de unde il putem cumpara

De multe ori ne aflam in fata unei intrebari la care greu putem raspunde: care e mai bun, samponul natural sau cel obisnuit. Din start, am spune ca samponul natural e cel mai bun, insa nu multi si-l pot permit si stiu de el. In continuare vom descoperi ce ascunde un sampon obisnuit si cat de bun este un sampon natural folosit in locul celui obisnuit. De obicei, samponul obisnuit, cu substante chimice, e facut cu detergenti foarte puternici care curata in mod brutal pielea si parul.

Acesti detergenti sunt raspunzatori de obtinerea spumei pe care noi toti o adoram atunci cand facem dus. Tendinta lor este sa distruga stratul protector de uleiuri naturale de la nivelul scalpului, sebumul, care mentine sanatatea parului, ajungand sa fie ramarcat in cantitati tot mai mici. Daca balansul nu e perfect, cantitatea de sebum poate determina aparitia matretii si iritatiei pielii capului. Ingredientele chimice din sampoanele normale reduc marimea foliculilor parului, irita si nu permit functionarea normala a glandelor care produc sebum, ajungandu-se intr-un final la caderea parului. Efectele dezastruoase ale utilizarii sampoanelor obisnuite pot duce la aparitia cancerului, alergiilor, dermatitelor, durerilor de cap, oboselii cronice.

Agentii de umidificare din samponul obisnuit tulbura functionarea glandelor endocrine, dar si a sistemului nervos central, cauzand astm, eczeme, iritatii dermatologice. SLS-ul -Sodium Lauryl Sulfate- e foarte iritant pentru ochi, determina caderea parului, acnee si alergii puternice, eczeme - se gaseste in toate sampoanele. Cei mai periculosi sunt insa parabenii, pe care-i gasim in tot ce inseamna cosmetice-sunt cancerigeni, foarte toxici, produc alergii puternice, infertilitate, probleme cu sarcina la femeile gravide. Formulele mai noi de sampon obisnuit contin si aluminiu, care irita pielea si cauzeaza Alzheimer si boli grave de plamani, ducand chiar la aparitia cancerului mamar. Pe cat de rau e un sampon obisnuit pe atat de benefic e unul 100% natural. In primul rand, un sampon natural – pe care-l gasiti in diferite forme si combinatii de substante naturale si la http://bio-cleaning.ro - are in compozitie doar ingrediente naturale, e bun pentru orice tip de par, nu are efecte adverse, nu produce matreata si nici nu irita scalpul. Regenereaza tesuturile de la nivelul pielii capului, previne caderea parului, calmeaza iritatiile, reda stralucirea naturala cu ajutorul extractelor din plante si fructe, legume, fiind un bun antiexfoliant.

Hidratarea firului de par e garantata de substantele si elementele nutritive din samponul natural bio eco, excesul de sebum e reglat cu ajutorul uleiurilor organice, iar firul de par e mai rezistent, radacina sa e mai puternica, senzatia la atingere fiind una mai moale si mai placuta. 100% natural, din plante si uleiuri esentiale, extracte, samponul natural bio eco patrunde in profunzime in fibra capilara, o protejeaza si ajuta la protectia sa impotriva diferitelor boli. In plus, samponul natural adulti copii bio eco este bland cu firul de par, firul de par devine viguros si ferm, nu este afectata structura firului de par sau pielea capului. Unele sampoane naturale au extracte naturale foarte apreciate precum cel de miere, care hraneste si curata pielea capului, iar ghimbirul are efect tonifiant. De la http://bio-cleaning.ro, cel mai de incredere magazin online cu produse bio pentru parinti si copii, puteti comanda Sampon ecologic pentru copii care nu irita ochii, are doar ingrediente naturale atent selectionate, e testat si lasa la uscarea parului un fir de par stralucitor si usor de pieptanat. Proteinele din grau care se gasesc in compozitia sa contribuie la hidrateare si la intarirea firelor.

Foarte bun e si Sampon si gel de dus levantica 0-3 ani, care contine 99,2% substante naturale, peste jumatate dintre ele provenind din cultura organica, fara paraben. Pentru o baita si mai placuta puteti alege pentru cel mic Sampon si gel de dus pentru bebelusi cu zahar si aloe vera organica, care calmeaza pielea capului si contribuie la mentinerea sanatatii parului. Nici adultii nu sunt uitati, pentru ei existand foarte multe variante de sampon natural de cea mai buna calitate impotriva caderii parului, matretii, nutritiv, pentru scalp sensibil sau pentru conferirea unui volum impresionant si o hidratare profesionala. Mai multe variante de sampon natural pentru adulti la cele mai mici preturi si cu cele mai bune ingrediente puteti descoperi doar intrand pe http://bio-cleaning.ro, magazinul online unde ingrijirea personala e o joaca pentru adulti si copii, intotdeauna fara griji.