Sisteme detectie incendiu

Nimeni nu poate prevedea cand se intampla evenimente neplacute care ne pot ruina viata si bunurile, asa ca trebuie sa fim mereu pregatiti sa facem fata incendiilor, cele mai frecvente cauze ale pierderii proprietatilor si agoniselii de-o viata. Ca sa nu fiti nevoiti niciodata sa va ia prin surprindere un incendiu devastator va puteti instala sisteme de detectie incendiu. Sistemele de detectie incendiu sunt necesare atat la casa, cat si la bloc, indiferent ce sisteme de incalzire folosim sau cata grija avem cu sursele de foc.

La casa, riscul unui incendiu este cu atat mai mare cu cat exista mai multe surse care se pot aprinde imediat de un foc izbucnit intr-o parte izolata a locuintei. Nici la bloc nu suntem feriti in totalitate de pericolele reprezentate de izbucnirea unor incendii, cu atat mai mult cu cat aici sunt foarte multe centrale, instalatii improvizate si butelii care pot sa sara in aer la orice scanteie care ajunge in apropierea lor. Instalatii electrice din blocuri sunt in general vechi, instalatiile de gaze nu mai sunt la fel de rezistente ca odinioara, asa ca un incendiu poate sa apara de unde nici nu te astepti. Desi sunt o investitie destul de costisitoare, sistemele detectie incendiu cu un cablu incendiu E30 E90 pot salva vieti, nu numai pe ale dvs., cat si pe ale vecinilor. Un sistem de detectie incendiu reduce pagubele la minimum, oamenii au sansa sa scape cu viata si asta pentru ca alarma porneste inca de cand e incendiul la inceput, evacuarea oamenilor facandu-se imediat. Detectorii de fum instalati in cadrul sistem detectie incendiu sunt integrati prin intermediul unui cablu incendiu E30 E90 si comunica cu restul sistemului prin acesta.

Lor li se adauga detectorii de temperatura, butoanele de alerta manuala, pentru a declansa alarma daca cineva depisteaza din timp incendiul izbucnit. Sistemele de detectie incendiu au si sirene de interior si exterior, ca sa alerteze locatarii si vecinii, autoritatile. In plus, lampile de semnalizare au si acumulator backup pentru a putea functiona chiar si daca e pana de curent sau se arde instalatia electrica din locuinta.